Vi hjälper dig sälja din bostad Södertälje

Sälj ditt hus eller din lägenhet i Södertälje

Är det dags för ett miljöombyte? Vi hjälper dig sälja din bostadsrätt, villa, fastighet eller tomt i Södertälje. Att sälja sin bostad är ett stort steg för de allra flesta. Hos oss hittar du mäklare som har lång erfarenhet och god kunskap om hur man gör för att en fastighetsaffär ska bli både lönsam och smidig.

Hör av dig till oss via vårt formulär så bokar vi in ett första möte och en kostnadsfri värdering!

Från värdering till nyckelöverlämning

Nedan följer en sammanfattning av hur en bostadsförsäljning kan gå till.

  • Värdering - En bostadsaffär börjar alltid med värdering. En av våra mäklare kommer hem till dig och värderar din bostad. Mäklaren uppskattar sedan vilket utgångspris som är lämpligt för lägenheten eller villan och tittar på sådant som läge, skick och storlek. Det är bra om du tar fram uppgifter om vilka renoveringar som gjorts och annat som kan vara intressant för en mäklare att veta inför en värdering.

  • Planering - En värdering är fri från förpliktelser så om du vill kan ni stanna där. Men om du väljer att gå vidare med försäljningsprocessen kommer du och mäklaren göra en plan tillsammans där ni pratar om vad du har för önskemål och vad som behöver göras.

  • Fotografering - En framgångsrik bostadsannons innehåller en säljande text om bostaden, fakta samt beskrivande och lockande bilder. På vår mäklarbyrå arbetar flera duktiga bostadsfotografer som kan fotografera din bostad på ett fördelaktigt sätt. Ibland är det lämpligt att göra viss homestyling eller lättare renovering innan bilderna tas.

  • Annonsering - Mäklaren sammanställer text och bilder till en fin annons som vi sprider i våra kanaler. Annonsens uppgift är att locka människor till visningen. Vi kan annonsera på flera olika sätt, exempelvis i tidning eller genom målgruppsbaserad marknadsföring på sociala medier.

  • Visning - Under visningen kommer människor för att titta på bostaden och för att få en känsla av fastigheten och området i stort. Vår mäklare är där och håller i visningen, svarar på eventuella frågor och mottar intresse och uppgifter inför budgivningen. En visning kan se ut på många olika sätt. Våra mäklare är flexibla och rådgör med dig innan så att det blir som du vill ha det.

  • Budgivning - När budgivningen drar igång håller mäklaren dig som säljare underrättad om de olika buden som kommer in. Det är vanligast att den som lägger det högsta budet vinner men det är säljaren, alltså du, som bestämmer vem som får köpa.

  • Köpekontrakt - Bostadsaffären är inte genomförd förrän köpekontraktet är påskrivet. Därför försöker vi få till en kontraktskrivning så snart som möjligt efter avslutad budgivning. Vi förbereder kontraktet så allt är klart när köparen är redo.

  • Nyckelöverlämning - Efter att kontraktet är påskrivet är det dags att flytta ut och sedan lämna över nycklarna till den nya ägaren. Vi önskar alla lycka till i framtiden!

Sälja bostad Södertälje - Trygga bostadsaffärer

Vi har god rutin när det kommer till fastighets- och bostadsaffärer. Varje år är vi med om att hundratals bostäder byter ägare. Du kan lita på att vi är med dig hela tiden och förklarar varje moment så att allt känns tydligt och transparent för dig som säljer. Om du behöver finansiell rådgivning inför en bostadsförsäljning så har vi nära kontakt med Swedbank.

Vårt mål är att din bostadsaffär ska bli lyckad och att du som säljare skall känna dig nöjd och tillfreds. Kontakta oss via vårt formulär så berättar vi mer om hur vi arbetar!

För lyckade bostadsaffärer!!